Vissza
Menu A tehén fontosabb jellemzői A tehén ismertebb alfajai A történelem híres tehenei A tehén halála utánni megjelenési formái Tehén ismereti játék Felnőtt dolgok

A tehén egy nagyon hasznos állat!
A szúnyognál is hasznosabb... végülis a szúnyognak nincsen más előnye, csak az, hogy nem kell simogatni a fejét szívás közben. A tehén ennél sokkal jobb. A tehén élete közben is hasznos, mert ad tehéntejet, ami a kereskedelmi forgalomban kapható tejnek fontos alapanyaga. Pl a malac (disznó) életében nem tesz mást, csak büdös, és röfög. Igaz a csirke is hoz hasznot életében, mert tojja a tojást, de a tehén jobb a csirkénél is. A tehénből a halála után nagyon finom ételeket lehet készíteni, nagyon ízletes húsa van, és a bőréből ruhát meg egyebet lehet készíteni. A csirke bőréből nem szokás ruhát készíteni.


A tehén a tanyán él meg a TSZ ben. Őseink többezer évvel ezelött szelidítették meg a kardfogútehenet, és háziasították.
A fiu tehenet bikának hívják. A tehéntől könnyű megkülömböztetni, mert :
  1. Nincs tőgye
  2. Nagy a szarva
  3. Agresszív a természete
  4. Nehezebb megfejni
Tehenet ritkán indítanak hivatalos bikaviadalokon, és rodeókon. A tehén biológia jellemzői: A tehén gerinces állat. Ez rengeteg szempontból nagyon hasznos, amit most nem kívánok ismertetni. A tehén páros ujjú patás állat. Ez igaziból nem jó semmire. A tehén nem tud csendben és nesztelenül lopakodni. Szerencséjére növényevő, ezért nem kell félni, hogy elrijasztja a zsákmányát. Táplálék szerzését ezért nem is vadászatnak, hanem legelésnek hívjuk.
A tehén kérődzik, ez roppant érdekes szokás. Beveszi a kaját a szájába, rág rajta néhányat, lenyeli, aztán elsétál valami nyugis helyre, ahonnan szép a kilátás, felböfögi az egészet, megrágja újra, jó alaposan, és megint lenyeli. A tehén nagyon ügyes állat, mert én ezt ahányszor megpróbáltam valami nem jött össze. Vagy fel sem jött, vagy ha elindult, akkor meg már nem ment vissza.
Fontos tudni: egy tehenet felfelé lehet vezetni egy lépcsőn, minden gond nélkül, de lefelé nem. Tehát ha este az emeleti szobádba fel szeretnél vinni egy tehenet... ....szóval csak. Akkor semmi gond nem lesz, de le már nem fogod tudni vinni onnan egy darabban, tehát örökké a szobád tartozéka lesz, ami hosszu idő után kellemetlen.

Valid HTML 4.01!